Hvorfor vil ingen ta inn aktiviseringsleker for fugler?

I dyrebutikkene er det fult opp med leker til fuglene, men ikke de som du og fuglen kan være aktive sammen med. De lekene man oftest finner er de for å henge i buret, i plast, tre, tau og pvc. En fugl som sitter mye i buret vil ha nytte av disse lekene, men mest av alt vil en fugl ha nytte av å leke sammen med deg og leke utenfor buret.

Leker og spill til dette formålet er nesten umulig å få tak i. Det finnes en serie fra en leverandør som heter Zoo max. Der kan man handle online, men dette kan fort bli dyrt. Noen få norske nettbutikker har disse aktiviseringslekene, men så å si ingen vanlig dyrebutikker. Etter å ha lett rundt i dyrebutikkene i Bergen og Norske nettbutikker, ga jeg opp og laget noen av lekene selv. Fordi lekene også er veldig dyre, så det kan være lurt å lage mange av lekene selv.

Jeg mener at en dyrebutikk som selger fugler, også burde tatt ansvar å solgt slike leker også. Vi vet at en av de vanligste årsakene til at fuglene får adferdsproblemer og blir en så stor byrde at de blir omplassert, er at fuglen kjeder seg. Fugler som kjeder seg kan også plukke seg. Dyrego i Lørenskog er det eneste stedet jeg har kommet over slike aktiviseringsleker. Tommel opp for dem. Ringspillet har jeg bla. kjøpt der. Du kan lese mer om utstyr man trenger for å trene fugl her.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s