Det å ha en fugl som trenger stimuli

Det gikk ikke opp for meg at grunnen til at fuglen min «Jokke» manglet stimuli før jeg var skikkelig frustrert. Samboeren min var like frustrert som meg, om ikke mer. Fuglen skrek høyt og hver gang jeg tok handen inn i buret for å ta den ut, bet den meg til blods. Hva skulle jeg gjøre? Fuglen har tidligere vært snill, tam og rolig.

Noen søk på nettet gjorde at jeg kom over trening av fugl med positivforsterkning. Jasså tenkte jeg. «Hundetrening med en fugl, det fungerer jo sikkert». Men det gjorde det. Foreløpig har «Jokke» bare lært seg det grunnleggende, men alikevel har skrikingen begynt å avta. Fuglen virker mer fornøyd med meg som eier, jeg gir den oppmerksomhet og fuglen får bruke hode. På disse bloggsidene vil jeg publisere fremgang i treningen. Håper du finner inneholdet nyttig.

– KentA

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s